Hoppa till huvudinnehåll

Sparkades igen – Mixu Paatelainen fick gå från Dundee United

Mixu Paatelainen fick sparken igen.
Mixu Paatelainen fick sparken igen. Mixu Paatelainen fick sparken igen. Bild: All Over Press mixu paatelainen

Den tidigare chefstränaren för Finlands fotbollslandslag, Mixu Paatelainen, har fått lämna sin post som manager för Dundee United.

Dundee United och Paatelainen har kommit överens om en ekonomisk lösning då tränaren lämnar klubben. Paatelainens kontrakt med Dundee sträckte sig fram till sommaren 2018.

Dundee degraderades från skotska Premier League under Paatelainens ledning. På måndagen slutade Paatelainens sista match i Dundee United i en 1-2 förlust mot ärkerivalen Dundee City.

Två matcher återstår för laget men det är klart att Dundee kommer att sluta sist i tabellen. United vann endast fem av säsongens 25 matcher med Paatelainen som tränare.

Enligt BBC är Raith Rovers manager Ray MCKinnon favorit till tll ersättare för Paatelainen i Dundee United.

Tunga år som tränare

Paatelainen spelarkarriär i Dundee United var mer framgångsrik än sejouren i klubben som tränare. Paatelainen spelade i klubben åren 1987-1992 och gjorde 33 mål på 133 matcher.

Före jobbet i Dundee United var Paatelainen chefstränare för Finlands fotbollslandslag i fyra års tid. Han sparkades på sommaren 2015 efter att Finland hade tappat möjligheterna att avancera till EM-2016.

Paatelainen har även fungerat som tränare för Kilmarnock, Hibernian, TPS och Cowdenbeath.