Hoppa till huvudinnehåll

Vasa universitet fick donation

Vasa universitet
Vasa universitet Bild: YLE/Rolf Granqvist vasa universitet

Marcus Wallenbergs Stiftelse för Företagsekonomisk Forskning har donerat 40 000 euro till Vasa Universitet och specifikt till dem som studerar inom handelsvetenskap.

Stiftelsens jurist Stefan von Knorring berättar att man med donationen vill understöda Vasa universitets utbildning och forskning inom handelsvetenskaper och speciellt ledarskap som en strategisk tyngdpunkt.

- Vasa universitet är tagna av att Marcus Wallenbergs Stiftelse för Företagsekonomisk Forskning vill stöda utbildningen i handelsvetenskaper vid vårt universitet. Donationen är betydelsefull för det pågående arbetet med att få in kapital, säger Mika Palosaari, på Vasa universitet.

Staten understöder universitetens arbete för att samla in kapital genom att godkänna en garantisumma på upp till en tredjedel av det kapital som universiteten samlat in från privatkapital. Vasa universitets kapitalinskaffning avslutas den 30 juni 2017.