Hoppa till huvudinnehåll

Fullträff för Vasa IFK – tio mål och sex premiärpoäng på fyra timmar

Vasa IFK jublar
Vasa IFK:s herrlag öppnade säsongen med en klar hemmaseger. (Arkivbild) Vasa IFK jublar Bild: Yle/Patric Westerlund vasa

Under loppet av dryga tre timmar öppnade både Vasa IFK:s herrar och damlag poängkontot i sina respektive fotbollsserier på torsdagen. Bägge tog därtill en överlägsen seger.

Först ut var herrlaget som spelade sin första match i division 2 efter degraderingen från ettan ifjol. Och comebacken blev lyckad.

VIFK besegrade Virkiä med hela 5-1 i Botniahallen tack vare dubbla fullträffar av nyförvärvet Akeg Deng samt ett mål var av Mustafa Maki, Jesse Jääskeläinen och Lasse Linjala.

– Vi visste inte riktigt hurdant motståndet skulle vara, och som sig bör i en säsongspremiär var det lite nervöst i början. Vi gjorde vad som krävdes. Virkiä kan nog få en tuff säsong, klasskillnaden var tydlig, säger VIFK:s tränare Tomi Kärkkäinen till Vasabladet.

Hemmalaget hade en något trevande start och ledde endast med 1-0 efter den första halvleken, men efter paus ryckte IFK ifrån det nyuppflyttade Lappolaget, som endast hade tre avbrytare med sig.

Damerna ännu vassare

I damernas division 1 inledde VIFK säsongen med en förlust mot KF10 i Karleby, men i hemmapremiären öppnades poängkontot – med besked.

Damerna tog exempel av herrarna och bjöd på ännu snyggare segersiffror framför Botniahallens hemmapublik.

Hoppa över Twitterpostning

Pallo-Iirot hängde inte med i hemmalagets tempo och IFK vann med hela 5-0. Det gästande Raumolaget är nu det enda laget i serien helt utan poäng.

Fanny Forss stod för två av Vasalagets mål, medan Eva-Susanna Dahlmars, Nea Nyrhinen och Melinda Smedman stod för varsin balja.

Resultat, herrar division 2

Zon A:
Kultsu FC - FCV 0-2 (0-0)
Sudet - MP 1-3 (0-1)
KäPa - KuFu-98 1-2 (0-1)

Zon B:
FC Åland - Atlantis FC 1-0 (1-0)
FC Kontu - EsPa 1-0 (0-0)
TPV - FC Honka 3-2 (1-1)

Zon C:
VIFK - Virkiä 5-1 (1-0)
FC YPA - Närpes Kraft 1-2 (0-0)
AC Kajaani - MuSa 0-1 (0-0)
PPT - FC Santa Claus 5-1 (2-0)
TP-47 - GBK 2-0 (1-0)

Resultat, damer division 1

VIFK - Pallo-Iirot 5-0 (3-0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport