Hoppa till huvudinnehåll

Mera amerikanska krafter till Butchers

Butchers
(Illustrerande arkivbild) Butchers Bild: Yle/Eivor Lindholm butchers

Amerikanen Michael Galantini har skrivit på ett kontrakt med Borgå Butchers.

Galantini är 22 år gammal och har de senaste fyra åren spelat amerikansk fotboll inom Holy Cross College i delstaten Massachusets i USA. Han har spelat amerikansk fotboll sedan han var fem och hans favorit spelplats är backens.

- Att spela back handlar om hårdhet, styrka och broderskap och jag har alltid i mitt spel följt de här tre sakerna. Jag gillar att spela back, för backarna är lagets hårdingar, säger Galantini.

Italienskt blod i ådrorna

Som namnet skvallrar om, har Galantini italienskt påbrå. Han har släktingar i Italien men är nu för första gången i Europa. Som bäst ansöker han om italienskt medborgarskap.

Enligt tidningen Uusimaa är orsaken till att Galantini söker italienskt medborgarskap att Butchers då har möjlighet att kunna addera ytterligare en amerikansk spelare till sina led. Lagen i Lönnligan får ha högst tre amerikanska spelare, medan antalet spelare från EU-länderna inte är begränsat.

butchers logo
butchers logo Bild: Yle/Katarina Andersson butchers,amerikansk fotboll

Har googlat Finland

Galantini har förberett sin vistelse i Finland genom att läsa på både om landet, Borgå och Lönnligan.

- Jag vet att Finland har en av de bästa ligorna i amerikansk fotboll i Europa och en tuff kamp om mästerskapet varje år. Jag vet att Finland är ett av de bästa länderna då det kommer till utbildning. Jag har googlat Finland och Borgå och verkligen börjat tycka om landet tack vare det jag läst, säger Galantini.

Att bli en "slaktare" i Borgålaget Butchers ser Galantini fram emot. Han hoppas att Borgå Butchers ska få möjligheten att utmana de övriga lagen i Lönnligan och han lovar ge sitt yttersta för sitt nya lag.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland