Hoppa till huvudinnehåll

Bruce Oreck gör reklam för Helsingforsö

Sveaborgs fattigare kusin, Skanslandet, ska bli en turistattraktion. USA:s tidigare ambassadör i Finland Bruce Oreck leder juryn för en innovationstävling som ska vaska fram ekologiska lösningar för turismen på ön. Han prisar ön för dess unika natur.

Skanslandet i Helsingfors
Forststyrelsen tog över Skanslandet år 2013 och har öppnat upp ön för turism. Våren 2016 startar den dagliga båttrafiken till ön. Skanslandet i Helsingfors Bild: Yle/Helena von Alfthan Skanslandet
Snok på Skanslandet i Helsingfors
Också snoken trivs bra på Skanslandet, som har en unik natur. Tidigare var Skanslandet försvarsmaktens ö och stängd för allmänheten. Snok på Skanslandet i Helsingfors Bild: Yle/Helena von Alfthan Snok,skanslandet
Skanslandet i Helsingfors
Största delen av fästningarna på Skanslandet är byggda på 1800-talet. Skanslandet i Helsingfors Bild: Yle/Helena von Alfthan skanslandet,fästningar

Skanslandet i Helsingfors
Den sydligaste ändan av Skanslandet är fortfarande stängd för allmänheten. Där finns fästningar som är i så dåligt skick att det är farligt att röra sig på området. Skanslandet i Helsingfors Bild: Yle/Helena von Alfthan skanslandet

Läs mera:

Gamla fästningar på ö i Helsingfors skärgård.

En pärla bland Helsingfors öar öppnas - men vem ska lösa vattenproblemet?

I maj öppnar Skanslandet utanför Helsingfors för allmänheten, men håller öarna för turister? Nu pågår en tävling för att planera miljövänliga tjänster till ön som bland annat saknar dricksvatten.

  • Landslagslöpare förstärker Piffens damlag i orientering

    Alexandra Enlund och Katja von Schoultz byter till Piffen.

    Alexandra Enlund och Katja von Schoultz byter nästa säsong till Pargas IF. Förra veckan meddelade föreningen att man inleder en nysatsning på elitnivå, då Fredric Portin som elitkoordinator tar träningsansvaret för satsningen.

  • Inga pengar åt nyfödda i Vörå

    Initiativ föreslår 1000 euro per nyfödd i kommunen.

    Vörå kommun säger nej till 1000 euro åt familjer i kommunen som får barn i år och nästa år. I ett medborgarinitiativ föreslår Erik Liljeström att fullmäktige ska ge ett bidrag åt alla familjer som får barn i år eller nästa år.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen