Hoppa till huvudinnehåll

Utmattad simmare räddades från Lojosjön

Räddningsdykare letar i Aura å.
Räddningsverkets dykare räddade en man från vattnet i Lojo sjön på lördagen. Räddningsdykare letar i Aura å. Bild: Yle/Andy Ödman räddningsdykare i åbo

En utmattad simmare räddades på lördag (7.5) eftermiddag från att drunkna i Lojosjön. Räddningsverkets dykare räddade mannen från vattnet.

Strax före klockan 14 på lördagen fick räddningsverket larmet om en simmare som ibland syntes ovanför vattenytan, men ibland försvann under ytan. Till slut försvann simmaren ur sikte.

Simmaren observerades mellan Liessaari och Multapää.

17 minuter efter larmet hittade räddningsverkets dykare mannen flytande, han var vid medvetande men väldigt utmattad. Mannen fick första hjälpen och klarade livhanken.

Räddningsverkets helikopter granskade området för att försäkra sig om att inga flere simmare var ute.

Olycksorsaken var enligt räddningsverket sannolikt den att mannen hade uppskattat sina simkunskaper fel och att vattentemperaturen var låg.

Två markbränder i Lojo

På lördagskvällen larmades räddningsverket till Muijalannummivägen. Undervegetation brann bakom bostadsområdet.

Räddningsverkets mannar släckte snabbt branden.

Det var troligen ovarsamma barn som hade orsakat tbranden. Mitt på brandplatsen fanns en koja och i närheten av den fanns rester av fyrverkeripjäser och lägereldar.

Räddningsverket manar till varsam hantering av eld.

På söndag kväll larmades räddningsverket till Nälkköögränd i Lojo. Där brann ungefär 200 kvadratmeter terräng. Brandorsaken är tillsvidare okänd.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland