Hoppa till huvudinnehåll

Vilket flyt – Komarov segerskytt för tredje gången på fyra matcher

Leo Komarov jublar efter att ha fört upp Finland i 3-2-ledning mot USA.
Leo Komarov jublar efter att ha fört upp Finland i 3-2-ledning mot USA. Leo Komarov jublar efter att ha fört upp Finland i 3-2-ledning mot USA. Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved. Leo Komarov

Förhandssnacket handlade om supertalangerna Laine och Matthews. Men det blev Leo Komarov med draftnummer 180 som stal showen när Finland slog USA med 3–2.

Leo Komarov har gjort gott om lyckade insatser i landslaget genom åren, men han har aldrig haft ett sånt flyt i lejontröjan som nu.

För tredje gången på fyra matcher blev Komarov segerskytt för Finland.

I genrepet inför VM avgjorde han mot USA efter förlängning, i Tysklandsmatchen antecknades Komarov för segermålet och i VM-mötet mot jänkarna blev det Torontospelaren som stod för det avgörande 3–2-målet i slutperioden.

– Det var en fin passning av Barkov, bara att sätta dit den, säger Komarov efter ännu ett powerplaymål.

Diskussion med Larkin

När Finland i slutskedet försvarade sin ledning fick Komarov mycket speltid, och passade också på att ta sig ett litet snack med USA:s stjärna Dylan Larkin.

– Äh, jag sade ingenting, gör nu inget nummer av det.

– Särskilt fysiskt var det inte. Några tacklingar, men inget speciellt. Men det var en svår motståndare. De var starkare än i träningsmatchen för en vecka sen. Ju längre turneringen lider desto bättre blir nordamerikanerna, konstaterar Komarov.

Segersviten allt längre

Lejonen är inne i en segersvit som har alla förutsättningar att bli längre med tanke på att Ungern och Frankrike står för motståndet i de två följande matcherna.

Efter fyra raka segrar i de avslutande träningsmatcherna och enkla trepoängare i VM:s två första matcher var USA-mötet ett riktigt test av lejonens styrka. Ett test som laget klarade av utmärkt.

– Det smakar bra. Det var en stor match, det visste vi på förhand och vi spelade helt okej. Vi klarade av pressen i den tredje perioden och lyckades vinna, säger Komarov efter VM-starten med tre matcher på fyra dygn.

– Det har varit långa dagar. Nu blir det skönt att vila lite. S:t Petersburg är en fin stad. Vi går säkert och äter nånstans.

Läs också