Hoppa till huvudinnehåll

Adrenalin är Sandhjas elixir - vill ge sitt allt i kväll

Sångaren Sandhja.
Heja Sandhja! Sångaren Sandhja. Bild: Yle / Miika Varila Sandhja,SANDHJA - Sing it away,uuden musiikin kilpailu 2016,UMK 2016,Tävlingen för ny musik

Sandhja berättar hur det har varit mitt i allt Eurovisionsståhej och hur det känns inför den avgörande kvällen.

I kväll gäller det. Klockan 22.00 kör den första semifinalen i Eurovision Song Contest igång och det är Finlands representant Sandhja som intar scenen först med sitt bidrag Sing it away. X3M:s eftermiddagsprogram Stiftelsen ringde upp Sandhja för att höra hur det har varit mitt i allt Eurovisionsståhej och hur det känns inför den avgörande kvällen.

Du har varit i Stockholm nu i en och en halv vecka. Glömde du något hemma i Finland?

- Jo, det gjorde jag - min eltandborste. Det är en stor miss eftersom den är så effektiv. När man en gång provar på en eltandborste så ”you can’t go back”, men nu måste jag.

Okej, då ska vi hålla utkik för gula tänder på ESC-scenen i kväll.

Hur gick er generalrepetition? Juryn gav ju åtminstone bra poäng.

- Helt ofattbart bra. Vi fnissade och skrattade då vi lämnade scenen. Vi visste vad vi gjorde och vi hade bra drive. Jag kände som att jag hade gett mitt allt – fast jag måste ge mitt allt på nytt i kväll.

Så här såg det ut i Globen under genrepet med Sandhja:

Hur har du klarat all uppståndelse kring ESC?

- Jag var nog förberedd för den. Jag brukar vara ganska känslig för ståhej och vimmel och behöver eget utrymme, men jag var förberedd för det värsta och dessutom är jag pratsam av mig.

Har du festat mycket i Stockholm?

- Förra veckan hade vi många representationsevenemang, men egentligen är ju dessa jobb. Utöver det har vi nog festat och slappnat av en hel del med tjejerna.

Har du stiftat nya bekantskaper med någon bland de andra ländernas ESC-representanter?

- Jag har haft mycket att göra med Estlands och Kroatiens representanter. Ungerns representant är min vän. Överlag har det varit jättebra stämning. Alla peppar varandra.

Så här såg det ut i Globen ännu i går:

Se video på Facebook

Vad brukar du äta inför ett uppträdande?

- Jag brukar inte äta något före show time. Trots att jag är hungrig brukar jag inte ha någon aptit. Jag måste nästan tvinga mig själv att äta något några timmar innan.

Och sist, frågan på allas läppar. Hur känner du dig inför den stora kvällen?

- Jag har dragit showen för fullt redan två gånger i går - det var en tung dag. Nu försöker jag bara hålla adrenalinladdningen kvar så att kvällens show blir lika energisk.

Lycka till Sandhja, vi hejar på dig!

Hur tror du att Sandhja kommer att klara sig? Lämna gärna en kommentar.