Hoppa till huvudinnehåll

Inga större beläggningsarbeten i svenska Österbotten

Asfalteringsmaskin.
Asfalteringsmaskin. Bild: Yle/Rolf Granqvist asfaltering

Beläggningsarbetena påbörjas idag, men trots att NTM-centralen i år asfalterar mer väg än på många år så förblir stora delar av svenska Österbotten utan ny asfalt.

NTM-centralen i Södra Österbotten kommer att asfaltera ungefär 400 kilometer väg i år och kostnaderna kommer att vara kring 18 miljoner euro. Det är betydligt mer än förra året. Men i svensktalande Österbotten syns inte pengarna.

- I år är det inte så mycket i svenska Österbotten. Vi opererar i tre landskap, så vi måste fixa de vägarna som är i sämsta skick. Det är en kort stump på riksåttan i Närpes som ska fixas, säger Anders Östergård, direktör för trafik och infrastruktur på NTM-centralen i Södra Österbotten.

I stället satsar man på riksväg 3 kring Jalasjärvi och riksväg 18 från Alavo till Etseri.