Hoppa till huvudinnehåll

Knivhuggningen i Lappvik: Också offret nu misstänkt

Polisbil.
Polisen misstänker offret för försök till grov misshandel. Polisbil. Bild: Philip Stenkula Polis,polisfordon,112,razzia

Förundersökningen av knivhuggningen i Lappvik i Hangö för ett par veckor sedan är redan på slutrakan. Polisen misstänker nu också offret för försök till grov misshandel. Knivhuggaren misstänks för grov misshandel.

De två männen hade stämt träff på den enas initiativ. Vid träffen utanför ett flervåningshus i Lappvik uppstod ett slagsmål som bottnade i långvariga meningsskiljaktigheter. Den ena mannen knivhögg då den andra i handen. Handen opererades och mannen vårdas inte längre på sjukhus, uppger polisen.

- Men under förundersökningen har det klarnat att också offret hade med sig ett tillhygge. Det var inte ett eggvapen utan ett annat tillhygge, beskriver kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Västra Nylands polisinrättning.

Männen var inte berusade eller påverkade och det handlade inte om till exempel skulder, säger polisen.

- Det var personliga skäl som låg bakom slagsmålet.

Mannen som knivhögg är fortfarande häktad. Sjöholm uppskattar att fallet går till åtalsprövning inom kort.