Hoppa till huvudinnehåll

Allt är klart inför Stafettkarnevalen

Pirater.
Arkivbild. Pirater. Bild: Yle / Camilla Fagerholm stafettkarnevalen 2014

Över 200 skolor är anmälda till Stafettkarnevalen i Vasa och trots tidigare problem med inkvarteringen kommer alla barn nu att ha tak över huvudet.

Ännu för ett par veckor sedan såg det dystert ut med inkvarteringen för alla de 7 000 - 8 000 elever som ska delta i Stafettkarnevalen, men då Yle Österbotten ringer upp Jan-Erik Eklöf, projektledare för Stafettkarnevalen, kommer han med glada nyheter.

- Alla som behöver det har fått inkvartering. Bland annat Hansa-campus är ett av de ställen som har öppnat dörren för oss, säger Eklöf.

Alla svenskspråkiga skolor i Vasa och även Vaasan lyseon lukio är reserverade för inkvartering . Utöver det har alltså också Hansa-campus samt campus Kungsgården ställt sig till förfogande.

Bra talkoanda i Vasa

För ett lyckat arrangemang krävs också en stor del frivilliga som hjälper till och den lokala arrangören Vasa Idrottssällskap har inte haft några större problem att få intresserade att ställa upp.

- Det har gått jättebra. Vi har nu en bank på 280 namn för olika uppgifter. Till vissa uppgifter har det varit lättare att få frivilliga till andra har det varit lite svårare. Men vi har ett gäng ihop för tävlingspaketet, konstaterar tävlingsledaren Inger Nabb från Vasa IS.

Stafettkarnevalen i Vasa arrangeras fredagen den 20 maj och lördagen den 21 maj och nu när problemen med inkvarteringen är lösta hoppas Eklöf på en fin tillställning.

- Jag hoppas på vackert väder. VI har haft tur med vädret de fem senaste åren här i Helsingfors. Så hoppas på lika vackert väder uppe i Vasa, men det borde det ju vara, är det inte solstaden? frågar sig Eklöf.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten