Hoppa till huvudinnehåll

Elever i Pernå kyrkoby gjorde video för att visa upp skolan

Pernå kyrkoby skola
Pernå kyrkoby skola Bild: Yle/ Alexandra Karlsson pernå kyrkoby skola

Eleverna i årskurs 5 och 6 i Pernå kyrkoby skola i Lovisa har gjort en egen video för att marknadsföra sin skola. I videon visar eleverna upp den fina gemenskapen och stämningen bland elever och lärare.

Videon finns nu upplagd på Facebook och ska snart också finnas på skolans webbplats. Pernå kyrkoby skolas föreståndare Denise Lindh berättar att videon var elevernas egen idé.

– Vi har gjort en PR-video för att vi tycker att vi har en bra och trevlig skola med god stämning.

Lindh berättar att eleverna ville visa tryggheten, samhörigheten och värdet som känntetecknar deras byskola. Pernå kyrkoby skola har stått på fallrepet då Lovisa planerat att dra in byskolor, och det här är ett sätt för eleverna att slå ett slag för sin unika skola.

– Vi vill behålla vår skola och eleverna är positiva nu när det ser ut som att vi kanske får hålla vår skola i 10 år framåt.

Projektarbeten i videoformat

Eleverna har planerat och filmat videon själva, gjort research och intervjuat lärare och elever om varför Pernå kyrkoby skola är världens bästa skola. I videon nämns gemenskapen och att alla känner alla. Det är en trygg skolmiljö och en fin gemenskap som eleverna vill visa upp i videon.

– Men det är inte första gången som vi sysslat med video i skolan. Eleverna har gjort projektarbeten i form av videopresentationer, säger Lindh.

Istället för att eleverna presenterar projektarbeten muntligt har de fått göra korta videor.

– Eleverna har fått leta efter information på nätet och sedan sammanställt det i videoformat. De har tyckt att det har varit väldigt roligt.

Här hittar du Pernå kyrkoby skolas video (på Facebook).

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland