Hoppa till huvudinnehåll

Brittiska medier: Martinez får lämna Goodison Park

Roberto Martinez i sin sista match som tränare för Everton.
Martinez har gett sina sista råd som Everton-tränare. Roberto Martinez i sin sista match som tränare för Everton. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Roberto Martínez,Everton FC,Premier League,fotboll

Enligt brittiska medieuppgifter har Roberto Martinez fått sparken från Everton. Spanjoren har fungerat som tränare för Everton sedan 2013.

Bland annat BBC, Sky Sports och The Guardian har kommit med uppgifter om att Roberto Martinez gjort sitt som tränare för Everton. Laget har endast vunnit en av sina tio senaste matcher och den sista droppen blev 0–3 hemmaförlusten mot Sunderland på onsdag.

Just nu ligger Everton tolva i tabellen med 44 poäng. Framförallt på hemmaplan Goodison Park har laget underpresterat den här säsongen. Everton har endast vunnit fem av sina 18 hemmamatcher. Bara Bournemouth och Aston Villa har samlat mindre poäng.

42-åriga Roberto Martinez kom till Everton från Wigan där han var med om att vinna FA-cupen våren 2013.

Holländaren Frank de Boer ryktas vara en het kandidat till posten som ny tränare för Livepool-laget.