Hoppa till huvudinnehåll

Nya ställen för askspridning i Åbo

Bild: Yle/Philip Stenkula auraå

Allt fler vill strö ut askan efter avlidna på andra platser än Erstan och Vepsarn där det sedan tidigare varit tillåtet.

Direktionen för Åbo stads fastighetsaffärsverk behandlade askspridning på sitt möte i går och kom överens om fem nya ställen.

De här ställena är Koroisudden på Auras ås norra strand ungefär tvåhundra meter uppströms från korsningen av Lillån och Aura å, norra sidan av Aura å vid Lilltorget mellan Domkyrkobron och gamla stadsbiblioteket, Crichtongatan och trappuppgången mellan Västra strandgatan och Aura å, Bocksundet nordost om Lotsstuguplan på Beckholmen, Runsala och vattenområdet invid Havsforskningsinstitutets observationsstation på Kukkarokivivägen. Området där det är tillåtet att strö ut aska efter avlidna i Erstan är öster om Vepsarn och söder om Liisankari och Notgrund.

Områdena får användas utan särskilt tillstånd men så att annan verksamhet i områdena beaktas.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland