Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs Energi vill teckna aktier i Toroidion

Superelbilen Toroidion.
Toroidion 1MW Concept presenterades för allmänheten 24.4.2016 i Horsbäck. Superelbilen Toroidion. Bild: Yle/Tove Virta toroidion,elbilar,sportbilar,Raseborg,Västnyland

Styrelsen för Ekenäs Energi har beslutat teckna aktier i Toroidion. Energibolaget vill satsa 50 000 euro i Green Speed Fund Oy.

Raseborgs koncernsektion tar på måndag (16.5) ställning till Ekenäs Energis planer.

Green Speed Fund är avsett för småinvesterare i elbilen Toroidion.

I Green Speed Fund kan småinvesterare köpa aktier för minst tusen euro. För att investera direkt i företaget Toroidion är den minsta investeringen 500 000 euro.

Ekenäs Energis styrelse säger att den är medveten om att investeringen är en högriskplacering och att det finns en stor risk att de pengar företaget investerar kan förloras.

Nya energilösningar

Styrelsen motiverar investeringen med att Toroidion är en del av den regionala utvecklingen inom energibranschen. Den utvecklingen vill Ekenäs Energi stöda.

Toroidion har uppfunnit nya energilösningar för fordon och har byggt en prototyp av en sportelbil. Bilen som är världens snabbaste och effektivaste elbil presenterades första gången på bilmässan i Monaco i april 2015. I Västnyland presenterades bilen för allmänheten i april i år.

Bolaget har för avsikt att bland annat delta i Le Mans 24 timmars lopp. Företaget vill starta serieproduktion, ett alternativ för placeringsort är Raseborg.

Ekenäs Energi har investerat cirka 165 000 euro i annan elbilsverksamhet.