Hoppa till huvudinnehåll

MT: Lidl kallar utländskt kött inhemskt

Lammkött.
Lammkött. Bild: All Over Press Lammkött,köttprodukter

Tidningen Maaseudun Tulevaisuus ondgör sig över att butikskedjan Lidl ger sken av att sälja inhemskt kött, trots att det är utländskt.

I en reklamkampanj har ett parti nyzeeländskt lammkött försetts med den finska flaggan, skriver tidningen. Lidl har tidigare deklarerat att produkter som försetts med den finska flaggan "i huvudsak består av inhemska råvaror".

I det här fallet var lammköttet okryddat och innehöll inget annat än kött, så ursprungsbeteckningen är felaktig, konstaterar tidningen.

Också överlag har Lidl en rätt nonchalant inställning till hur produkternas ursprungsland anges, skriver Maaseudun Tulevaisuus. Bröd tillverkat i Estland är enligt butikskedjan inhemskt, eftersom det saluförs av Vaasan, vars adress är i Finland.