Hoppa till huvudinnehåll

Schweiz storstjärna tvingas tacka nej till VM – fyraårig VM-svit bryts

Roman Josi gjorde mål mot Frankrike i VM-turneringen 2015.
Roman Josi gjorde mål mot Frankrike i VM-turneringen 2015. Roman Josi gjorde mål mot Frankrike i VM-turneringen 2015. Bild: EPA/SALVATORE DI NOLFI Roman Josi

Under fredagsmorgonen tog Nashville Predators NHL-säsong slut när San Jose Sharks vann den sjunde och avgörande kvartsfinalen. Nashvilles schweizare Roman Josi har därmed spelat klart för säsongen.

I NHL-slutspelet har Josi spelat med ett brutet finger och en skadad nästa. Därför blir det heller inget VM-spel för Nashville-backen och därmed bryts Josis VM-svit. 25-åringen har representerat Schweiz i fyra raka VM-turneringar mellan år 2012 och 2015.

Josi var poängbäst bland NHL-schweizarna med 14+47=61 poäng på 81 matcher. Minnesota Wilds anfallare Nino Niederreiter som var tvåa (82. 20+23=47) spelar i VM och har på de fyra första VM-matcherna noterats för 3+2=5 poäng.

De schweiziska nyckelbackarna Raphael Diaz (4. 0+6=6) och Félicien Du Bois (4. 1+2=3) har dragits med skador men tränade på fredagen. Enligt 20 minutes journalist Grégory Beaud sköt Diaz ändå inga skott under träningen. Du Bois uppges kunna spela på lördagen mot Ryssland medan det är oklart om Diaz hinner bli spelklar.