Hoppa till huvudinnehåll

Känd hockeybloggare: Tomas Zaborsky lämnar HIFK för ny klubb

Tomas Zaborsky vilar ut under en sekvens i finalserien mot Tappara 2016.
Tomas Zaborsky vilar ut under en sekvens i finalserien mot Tappara 2016. Tomas Zaborsky vilar ut under en sekvens i finalserien mot Tappara 2016. Bild: All Over Press / Petteri Paalasmaa tomas zaborsky

Ishockeyspelaren Tomas Zaborsky har representerat HIFK under de två senaste säsongerna. Efter FM-silvret våren 2016 uppges han nu lämna HIFK och ishockeyligan.

Det är den kända Expressen-bloggaren Johan Svensson som avslöjar att Zaborsky är klar för den svenska SHL-klubben Brynäs.

– Jag kan bekräfta att vi är nära med en ny spelare till vårt lag. Jag vill inte kommentera några enskilda namn, sade Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Enligt Svensson har han fått uppgifterna bekräftade från två olika källor som han betraktar som tillförlitliga.

Den 28-årige Zaborsky gjorde under säsongen 2015–2016 27+21=48 poäng på 55 matcher i HIFK. Ett saldo som räckte till en fjärde plats i poängligan och en andraplats i skytteligan.

Zaborsky kom till Finland hösten 2009 och spelade i Ässät i tre säsonger. Därefter spelade slovaken två säsonger i KHL före flytten till Helsingfors.

Brynäs har efter säsongen tappat både Anton Rödin och Greg Scott. Scott var poängbäst i Brynäs med 16+23=39 poäng på 52 matcher. Rödin hade däremot det överlägset bästa poängsnittet i laget med 16+21=37 poäng på bara 33 matcher.

Rödin flyttar till NHL-klubben Vancouver Canucks medan Scott är klar för CSKA Moskva i KHL.