Hoppa till huvudinnehåll

Sami Laakkonen fortsätter i Akilles bandylag

Sami Laakkonen, Akilles-Kampparit 2.3.2015.
Sami Laakkonen, Akilles-Kampparit 2.3.2015. Bild: Yle/Janne Karinkanta Borgå Akilles,Akilles,yle sporten,Sami Laakkonen,bandy

Bandyspelaren Sami Laakkonen fortsätter karriären i Borgålaget Akilles.

Sami Laakkonen som är 42 år gammal är en av Finlands bästa bandyspelare genom tiderna. Han var kapten för Akilles som tog silver i Bandyligan våren 2016.

Laakkonen har bland annat ett VM-guld, två ryska mästerskap och fyra FM-guld i medaljskåpet.

De två senaste säsongerna har han gjort flest poäng i Akilles. Under den gångna säsongen gjorde Laakkonen totalt 29 mål och 13 passningar.

Vill ta revansch mot Botnia

Sami Laakkonen berättar att förlusten mot Botnia i finalen grämer honom och att han därför vill fortsätta i en säsong till.

– Jag vill inte sluta utan att göra ett nytt försök, säger Laakkonen i ett pressmeddelande. Jag tycker om att träna, så varför skulle jag inte satsa fullt ut på att spela också.

Laakkonen säger dessutom att han var imponerad av bandypubliken från Borgå förra säsongen.

– Det kändes overkligt att bandyn får folk i rörelse på det där sättet i Finland. Jag hoppas att samma fenomen upprepar sig nästa säsong och att vi tar ett ännu bättre pris åt dem.

Tränar självständigt i sommar

Huvudtränare Tomi Gröhn är nöjd med Laakkonens beslut att fortsätta i laget.

Akilles representationslag har redan inlett den kollektiva träningen inför nästa säsong. Laakkonen kommer att träna självständigt under sommaren.

– Laakkonen är ett proffs som vet hur han ska träna självständigt. Han har alltid varit ett av toppnamnen då det gäller konditionstest i laget, säger Tomi Gröhn.