Hoppa till huvudinnehåll

Konkurrenskraftsavtal godtas i kemibranschen

Den kemiska industrin och industribranschens fackförbund Team har enats om de frågor som ska behandlas inom ramen för det så kallade konkurrenskraftsavtalet.

Överenskommelsen berör cirka 12 000 arbetstagare.

Enligt förbunden kan förhandlingar om en förlängning av arbetstiden föras lokalt, på företagsnivå. Företag kan också lokalt införa regler som gäller till exempel utjämning av arbetstid, arbete under söckenhelger och utnyttjande av arbetstidsbanker. Överenskommelser om arbetstidsbanker slås fast tillsammans med förtroendemannen. Vidare har parterna slagit fast vilka åtgärder som kan vidtas för att trygga jobb i exceptionella ekonomiska lägen.

Avtalet ska ännu godkännas i förbundens styrelser vilket torde ske i slutet av maj.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes