Hoppa till huvudinnehåll

Mannen med helskägget avgjorde: San Jose utjämnade semifinalserien

Brent Burns glödhet i Sharks.
Brent Burns glödhet i Sharks. Bild: All Over Press Brent Burns,San Jose Sharks

San Jose Sharks superback Brent Burns – han med den mäktiga skägget – gjorde två mål när Sharks vann den andra semifinalmatchen med 4-0. Tack vare segern utjämnade Sharks semifinalserien mot St. Louis Blues till 1-1.

Matchens första mål gjordes av San Jose-anfallarenTommy Wingels, men sedan steg Brent Burns fram.

Med sina 1,96 meter och 104 kg är den kanadensiske backen redan i sig i en person man lägger märke till på isen. Lägg till hans mäktiga helskägg och det faktum att han är en gudabenådad ishockeyspelare så förstår man att han syns i rinken.

I semifinal nummer 2 mot St. Louis Blues gjorde den 31-årige Brent Burns både 2-0 och 3-0, båda på powerplay, och var matchens gigant. Att han dessutom spelade mest i sitt lag, 24:10, gjorde inte saken sämre.

Burns är tvåa i slutspelets poängbörs efter lagkamraten Logan Couture. Burns har på 14 matcher samlat poängen 6+12=18. Centern Couture har 7+12=19. I grundserien noterades han för poängen 27+48=75 på 82 matcher och slutade på elfte plats i poängbörsen. Bland backarna var han tvåa efter Erik Karlsson (16+66=82).

Två finländare spelade i tisdagskvällens match: Joonas Donskoi i Sharks spelade 10:52 men noterades inte för några poäng trots 2:41 i powerplay. I Blues fick Jori Lehterä 13:01 speltid varav 1:18 i powerplay, men inte heller för honom blev det några poäng.

Läs också