Hoppa till huvudinnehåll

Mattsson imponerade – klar för EM-final: "Allt är möjligt"

Matti Mattsson.
Matti Mattsson. Matti Mattsson. Bild: EPA matti mattsson

Matti Mattsson fortsätter att imponera i sim-EM. Han är klar för final på 200 meter bröstsim efter en strålande semifinalinsats.

Redan i onsdagsmorgonens försök på 200 meter bröstsim visade Matti Mattsson att han blir att räkna med. Han var nästsnabbast då.

I kvällens semifinal fortsatte Mattsson att simma fort i London. Han dominerade sitt semifinalheat från start till mål och vann på finfina tiden 2.10,10. Tvåan Erik Persson var distanserad med en sekund.

I den andra semifinalen gick det också undan. Hemmasonen Ross Murdoch vann på 2.09,72, medan tysken Marco Koch simmade på 2.09,82.

På framför allt den sista längden tappade Mattsson mycket tid jämfört med de två som hade en bättre tid. I torsdagens EM-final behöver Mattsson hitta en växel till för att kunna gå för guld.

– Semifinalen gick ruskigt bra. Det kändes roligt att simma. Jag var avslappnad och nu är allt möjligt i finalen, säger Mattsson till Yle.

Kylliäinen putsade inte försökstiden

På 200 meter medley stod Tanja Kylliäinen på startpallen i semifinalskedet. Hon simmade i det andra heatet och fick i första hand sikta in sig på att putsa tiden från morgonens försök.

Då satte Kylliäinen handen i kaklet efter 2.15,82. I semifinalen gick det en dryg tiondel långsammare för finländskans del. Med 2.15,96 var hon långt från en finalplats.

På 100 meter rygg lyckades Mimosa Jallow inte ta sig till EM-finalen. I morgonens försök var hon nära att slås ut, men som sista dam tog hon sig till semifinalen.

Väl där gjorde Jallow en vassare insats. Efter halva sträckan låg finländskan trea i sitt heat, men på andra längden kroknade Jallow ordentligt. Hon slutade sjua i heatet på tiden 1.01,16 och blev elva totalt.

Läs också