Hoppa till huvudinnehåll

Motorcyklist allvarligt skadad i krock i Närpes

Polisbil i Vasa.
Arkivbild. Polisbil i Vasa. Bild: Yle/Joni Kyheröinen polisbil i vasa

En person på motorcykel skadades allvarligt när hen kolliderade med en personbil på Strandvägen i Kalax, Närpes på onsdag förmiddag.

Två personbilar och en motorcykel var involverade i olyckan.

En personbil svängde ut på Strandvägen från en gårdsväg när en annan personbil kom körande från Korsnäshållet. Chauffören i bilen som kom från Korsnäshållet tvingades väja för den chaufför som vängde ut på vägen med konsekvensen att hen körde rakt in i en motorcyklist som kom körandes från Närpeshållet.

Motorcyklistens skador rör sig åtminstone om benbrott i vänstra benet men det är inga livshotande skador uppger man på Österbottens räddningsverk.

- Det såg våldsamt ut på platsen men motorcyklisten var vid medvetande hela tiden, säger man på Österbottens räddningsverk.

Enligt Vasabladet är motorcyklisten en ung man i 18-årsåldern från Kaskö. Räddningsverket kan inte bekräfta de uppgifterna.

Det fanns inga passagerare vare sig i personbilarna eller på motorcykeln. Chaufförerna i personbilarna kontrollerades av ambulanspersonal och de tog sig själva till hälsovårdscentral för kontroll.