Hoppa till huvudinnehåll

Sandra Eriksson öppnade bansäsongen – ”Obligatoriska skitloppet avklarat”

Sandra Eriksson, Paavo Nurmi Games 2015.
Sandra Eriksson (arkivbild). Sandra Eriksson, Paavo Nurmi Games 2015. Bild: Juha Tamminen / All Over Press Sandra Eriksson,sandra eriksson

Löperskan Sandra Eriksson gjorde sitt första banlopp för säsongen under IAAF World Challenge-deltävlingen i tjeckiska Ostrava på fredagen. Resultatet blev en femteplats och en inhemsk topptid på 3000 meter.

Tävlingen blev snabbt en etiopisk duell mellan Belaynesh Oljira och Haftanmesh Tesfay. Oljiras tog hem segern med tiden 8.38,55.

Eriksson klockade in 9.11,64, vilket räckte till en femteplats. Löperskans personbästa på sträckan är 8.55,13.

Resultatet är ändå den inhemska toppnoteringen för säsongen.

Eriksson lade upp en beskrivande uppdatering på Instagram kort efter loppet. Ett obligatoriskt skitlopp och en riktigt dålig tid, skriver hon.

- Men jag är inte så besviken ändå. Jag har bara dragit två spikskopass än i vår och jag hade feber ett par dar förra veckan, skriver Eriksson.

Öppna Instagram-inlägget

Förberedelserna gick inte helt som planerat för Eriksson. På grund av strulet i den svenska flygtrafiken på torsdagen kom Eriksson till stadion endast några timmar före startskottet.

- Uppladdningen var minst sagt usel, skriver Eriksson.

Det positiva är ändå att säsongen nu är igång.

- Resultatet må vara vad det är, men jag fick ändå med en positiv känsla. Jag blev väldigt sugen på att tävla igen och Jag tror att den här säsongen blir grym!

Artikeln uppdaterad med Erikssons kommentarer klockan 20:49.