Hoppa till huvudinnehåll

"Varför bryr jag mej" - live uruppförande på stafettkarnevalen

Hajbos musikvideo ”Varför bryr jag mig” har engagerat hundratals barn runt om i Svenskfinland.

Idag möttes en stor del av dem i ett gemensamt uppträdande på Stafettkarnevalen.

"varför bryr jag mej" - hajbolåtens sångare
Daniela, Felix och Sandra sjöng "varför bryr jag mej" på stafettkarnevalens stora scen "varför bryr jag mej" - hajbolåtens sångare Bild: YLE/Hajbo varför bryr jag mej

Hajbos 4000 Instagramföljare bidrog med idéer till sången som sjungs av Daniela, Felix och Sandra. Ett gäng från Vasas dansskola hittade på en koreografi, men eftersom de tävlar i StreetFM i Vanda det här veckoslutet kunde de själva inte uppträda på Stafettkarnevalen. Därför efterlyste Hajbo frivilliga bakgrundsdansare.

Det här resulterade i en Whatsappgrupp med femtio entusiastiska flickor som gillar att dansa. De övade in koreografin på egen hand, laddade upp videor med sina framsteg, hjälpte och peppade varandra. En del stämde träff med sina nyfunna vänner och övade tillsammans, om de råkade bo nära varandra.

Det här är gänget som gjorde koreografin till sången "Varför bryr jag mej"
Det här är gänget som skapade koreografin till sången Det här är gänget som gjorde koreografin till sången "Varför bryr jag mej" Bild: Yle/Hajbo varför bryr jag mej

En dryg timme före uppträdandet träffar Daniela, Sandra och Felix för första gången alla de 23 flickor som bestämt sig för att faktisk våga uppträda inför alla Svenskfinlands skolor. En första gemensam övning före premiären. På frågan om det är nervöst svarar de flesta att det bara känns roligt. Alla ryms inte på scenen, så Alma och Erica valdes på förhand ut som scendansare och de andra dansar på löpbanan framför scenen.

- Jag kan inte fatta att jag ska dansa om en kvart… säger Alma med handen nervöst framför munnen.

Glädjen och pirrigheten känns i luften när gänget står förberedda att stiga upp på scenen. Men det går fantastiskt bra och i publiken kan det höras att både dansare och sångare har klasskamrater i publiken. Felix skola står nära scenen och en våg av hurrarop hörs när deras egen kändis vinkar till dem.

Sandra är van att uppträda med sin kör, men har också sjungit solo inför stora publiker förr.

- Jag var nog lite nervös före, men direkt jag ställde mig på scen kändes det avslappnat och bra, säger Sandra

För Daniela är det här det största uppträdandet hittills.

- Jag var lite nervös före, men bara lite, säger Daniela.

En del av dansgänget som uppträdde på stafettkarnevalens stora scen
En del av dansgänget som uppträdde på stafettkarnevalens stora scen En del av dansgänget som uppträdde på stafettkarnevalens stora scen Bild: Yle/Hajbo varför bryr jag mej

Tyvärr har flickorna också stött på en del avundsjuka.

- Alla kan inte vara riktigt glada för andras skull, säger Sandra.

Sedan är det dags för det andra uppträdandet vid Hajbos lilla scen. Och autografer. Sandra, Felix och Daniela ser ut som om de har gjort det här i flera år redan.

Här kan du också se musikvideon som släpptes för en dryg vecka sen.

Läs också

Stafettkarnevalen

Nyligen publicerat - Stafettkarnevalen