Hoppa till huvudinnehåll

Guld för Vörå även i korta stafetten

Vörå samgymnasiums vinnarlag på 4 gånger 100 meter.
Från vänster Hung Pham Huy, Maxim Backlund, David Bamm och Rickard Nygård Vörå samgymnasiums vinnarlag på 4 gånger 100 meter. Bild: Yle/Juho Karlsson Vörå samgymnasium,Stafettkarnevalen,Vasa,maxim backlund

Inom loppet av en timme lyckades Vörås gymnasiepojkar ta hem både gatustafetten och 4x100 meter.

Alla fyra i Vörås guldlag i den korta stafetten hade en knapp timme tidigare deltagit även i gatustafetten, med guld som facit även där.

Under den timmen hade även regnet hittat till Karlsplan i Vasa och på grund av en utdragen medaljceremoni fick finallagen på 4x100 meter vänta en stund i det kalla och regniga vädret. Men det störde inte i alla fall Vöråkillarna.

- Jag skulle säga att det var skönt efter gatustafetten. Man fick vila lite för det behövdes nog definitivt, sade ankaret David Bamm.

Vörå kämpade hårt om guldet med Sibbo gymnasium och segrade slutligen med en segermarginal på nio hundradelssekunder. Segertiden 44,96 gladde åtminstone ankaret Bamm.

- Jättenöjd faktiskt. Med det här vädret tror jag inte vi kunde göra mycket bättre.

Tiden är även bra med tanke på att en miss i första växlingen mycket väl skulle ha kunnat förstöra loppet helt och hållet.

- Jag missade lite först och så blev det lite panik förrän jag fick över stafettpinnen. Det kändes nog bra i löpningen, men växlingen gick inte så bra som jag hade hoppats, men det höll ändå, sade Rickard Nygård.

I segerlaget löpte Nygård, Hung Pham Huy, Maxim Backlund och Bamm.

Se finalloppet här:

Stafettkarnevalen

Nyligen publicerat - Stafettkarnevalen