Hoppa till huvudinnehåll

Panginsats av Jallow – satte rekord i finalen

Mimosa Jallow i VM i Kazan.
Mimosa Jallow satte finländskt rekord. Mimosa Jallow i VM i Kazan. Bild: EPA jallow

Mimosa Jallow gjorde en utmärkt EM-final på 50 meter ryggsim. Hon slutade sexa på ett nytt finländskt rekord. ”Jag trodde på mig själv inför finalen."

Mimosa Jallow satte handen i kaklet på tiden 28,15. Det är fem hundradelar snabbare än hennes tidigare finländska rekord. Med den tiden slutade hon sexa i EM-finalen i London.

– Jag trodde på mig själv inför finalen. Simningen fungerade bättre och därför orkade jag köra på hela vägen, säger Jallow till Yle.

Hemmasimmaren Francesca Halsall tog guld på 27.57.

"En stor överraskning"

På 50 meter frisim tog sig Ari-Pekka Liukkonen till final. Liukkonen har dragits med en förkylning, men det stoppade honom inte från att ta en plats i söndagens final.

Han noterade 21,92. Det är nytt finländskt rekord.

– Det här var en stor överraskning, säger Yles simexpert Vesa Hanski.

Laukkanen en medaljfavorit

Även på 50 meter bröstsim får vi se blåvita simmare på startpallen. Både Jenna Laukkanen och Veera Kiviranta tog sig till söndagens final.

Kiviranta stod för en rejäl överraskning när hon tog sig till final. Hon simmade distansen på 30,98. Hon var totalt sexa i semifinalerna.

Hon får sällskap av Laukkanen, som är en av medaljfavoriterna i finalen. Laukkanen simmade på 30,81 i semifinalen och var enbart slagen av Sveriges Jennie Johansson.