Hoppa till huvudinnehåll

Prata om barn på första dejten?

De flesta av oss har säkert någon form av drömmar om vad framtiden ska föra med sig. Men i ett hur tidigt skede ska man dela med sig av de här drömmarna med en person som man dejtar?

Om man för tidigt börjar planera den gemensamma framtiden till exempel gällande barn, var man ska bo och till vilken kyrka man ska höra så kan det hända att man skrämmer bort den man dejtar. Men om man å andra sidan pratar om det allt för sent kan det visa sig att man inte alls har samma syn på framtiden som den man nyss blivit tillsammans med.

Suss Åhman, sakkunnig i sexualitet, säger att det inte finns något definitivt svar på när man ska lyfta upp de här sakerna.

- Det beror på hur viktiga de här sakerna är för en själv. Om det är så att man är absolut övertygad över att man vill ha barn och aldrig kan tänka sig någonting annat så är det bra om man berättar detta i ett ganska tidigt skede. Men samtidigt så förändras vi människor och kan alltid ändra åsikt, så det är svårt att ge några klara regler för sånt här.

Sex & Sånts panelist Raffe Lostedt menar att allt för stora saker i ett för tidigt skede nog kan döda romantiken i att träffa någon ny.

Vad tycker du? Hur tidigt ska man berätta om det man ser som en självklar del av sin egen framtid?

Här nedan kan du se på hela avsnittet av Sex & Sånt som den här gången handlar om framtidsplaner i nya relationer.