Hoppa till huvudinnehåll

Rökbildning på Egyptair innan kraschen

Egyptair A320
Egyptair A320 Bild: Wikimedia commons. Egyptair,Airbus A320-familjen

En stund innan Egyptair försvann ur radarn skickade planet meddelanden om att rök har upptäckts i planet, skriver bland annat CNN.

CNN hänvisar till flygdata som kommit via en egyptisk källa. Flygdata ska ha hämtats från systemet ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) som används för att flygplan och personal på marken kan hålla kontakt.

Data som skickades under några minuter ska ha indikerat om bland annat rök på toaletten nära förarkabinen samt under förarkabinens golv. Data indikerar också att det skulle ha varit problem med flygplanets kontrollsystem.

Enligt luftfartssajten Aviation Herald ska planets rökdetektorer ha varslat om rök i planet några minuter innan planet försvann. NBC News säger sig ha bekräftat att informationen är äkta.

Enligt NBC News har amerikanska underrättelsekällor sagt att de inte har orsak att misstänka att informationen skulle vara falsk.

Kvarlevor hittades på fredagen

Egyptiska myndigheter meddelade på fredagen att de hittat kvarlevor efter vad som tros vara passagerare i det passagerarplan som försvann över Medelhavet på torsdagen.

En kroppsdel, två flygplanssäten och bagage är det senaste som egyptiska myndigheter har upptäckt i området norr om den egyptiska kuststaden Alexandria, där man letar efter det försvunna Egyptair-planet.

Det sade Greklands försvarsminister Panos Kammenos som hade fått uppgifterna från Egypten.