Hoppa till huvudinnehåll

Sockengården i Sibbo får tillfällig tilläggsbyggnad

Sockengården i Nickby, Sibbo.
Sockengården i Nickby. Sockengården i Nickby, Sibbo. Bild: YLE / Hanna Othman Sibbo,sibbo kommungård

Sibbo kommun skaffar en tillfällig kontorsbyggnad för de av kommunens anställda som inte längre kan jobba i Sockengården på grund av den dåliga inomhusluften.

Inneluften i Sockengården har redan i flera år orsakat symptom för en del av de anställda och kommunhuset har renoverats för 150 000 euro. Lika mycket till kommer att sättas på renoveringar i år.

En del av de anställda har redan en tid arbetat i ersättande utrymmen eller hemifrån. Fast Sockengården renoveras finns det en del personer som inte kommer att kunna återvända dit av hälsoskäl.

Skylt vid Sockengården i Sibbo.
Skylt vid Sockengården i Sibbo. Bild: YLE / Hanna Othman sibbo kommungård

Enligt lokalitetsförvaltningen äger inte kommunen något utrymme dit man kan omplacera de personer som lidit av inomhusluften och därför behövs den nya kontorsbyggnaden.

Kort väg till Sockengården

Den så kallade paviljongen ska placeras på parkeringsplatsen intill Sockengården, mellan Aravahuset och Nickby daghem. Paviljongen ska ha plats för 15-20 av kommunens anställda.

Den två våningar höga paviljongen ska hyras för åtta år, med möjlighet för fem tilläggsår.

På måndag kväll valde Sibbos tekniska utskott företaget som ska leverera paviljongen. Den tillfällig kontorsbyggnad förväntas vara klar att ta i användning i oktober.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland