Hoppa till huvudinnehåll

Privat vårdbolag vill lösa problemet med Björkbacka i Jakobstad

Avdelning 3 vid Björkbacka i Jakobstad måste stängas
Arkivbild: Avdelning 3 vid Björkbacka i Jakobstad måste stängas Avdelning 3 vid Björkbacka i Jakobstad måste stängas Bild: Yle/ Kjell Vikman Österbotten,Jakobstad,effektiverat serviceboende

Det privata vårdbolaget Esperi Care vill bygga ett effektiverat serviceboende med 30 platser i Jakobstad för äldre personer. Enheten kunde stå klar redan nästa vår enligt uppgifter till tekniska nämnden i Jakobstad.

Tekniska nämnden i Jakobstad beslöt på tisdag kväll efter omröstning att reservera den tomt som bolaget önskar i Baggholmen för bolagets räkning. Esperi Cares är intresserat av att vara med och lösa problemet med avdelning 3 på Björkbacka i Jakobstad som måste stängas till hösten och ersättas med ett nybygge.

Intressant alternativ för Björkbackas avdelning 3

Stadens enhet, avdelning 3 vid Björkbacka måste stängas till hösten på grund av dålig inneluft. Det lönar sig inte att renovera utrymmena som kommer att rivas och tillfälligt ersättas av elementenheter i väntan på att ett nybygge skall stå klart. Nu är det frågan om det blir nåt nybygge för stadens del eller om social-och hälsovårdsverket hyr ett tillräckligt antal platser i Esperi Cares planerade serviceboende i Baggholmen.

- Vi hade ett möte med Esperi Care på tisdagen och diskuterade olika möjligheter. Inga löften har getts, social-och hälsovårdsnämnden har heller aldrig diskuterat Esperi Care, säger social-och hälsovårdsverkets direktör Pia Vähäkangas.

- Esperi Care är ett intressant alternativ, vi har sagt hur läget är för verkets del och de har sagt att de är intresserade men inga beslut har gjorts.

De första kontakterna från Esperi Cares sida till Jakobstad togs redan för ett par år sedan och tomtfrågan blev aktuell efter årsskiftet.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten