Hoppa till huvudinnehåll

Alright? Alright! – språkkurs i engelska

Foto från serien Alright? Alright!
Foto från serien Alright? Alright! alright? alright! 1/10

Alright? Alright! är en underhållande serie avsedd för studier i engelska. Neil Hardwick och David Mitchell har skrivit manuset för den tiodelade komediserien som utspelar sig i byn Egganham. Serien lämpar sig för studier i engelska på grund- och medelnivå.

Welcome to Egganham!

I seriens första del lär vi känna invånarna i byn Egganham.

The local pub

På den lokala puben lär vi känna folket i Egganham lite bättre. Vi bekantar oss också med datum, månader, år och matlagningstermer.

How may I help you?

Folket i Egganham har samlats för en spelkväll i puben. Spelet går bra för Mrs Brown, men vad har hänt med hennes cykel? Vad skall man beställa i en engelsk restaurang? Var ligger Egganham egentligen?

At the hotel

Det kommer turister till Egganham som skall övernatta i Jules värdshus. Där finns den bredaste, längsta och mjukaste sängen. I Egganhams konstklubb tecknas idag efter levande modell.

Weather forecast and baby news

Sharon och Eric skall bli föräldrar. Vad skall barnet heta? De blivande föräldrarna besöker doktorn och får veta barnets kön. I det här avsnittet får vi också höra en typiskt brittisk väderleksrapport.

The queen is coming!

I Egganham byförbereder man sig för att ta emot kungliga gäster. Den kungliga familjen är en viktig del av den engelska kulturen.

Mr X - the unknown

Idag löser vi gåtan med Herr X som har förlorat sitt minne. Vem är han och varför har han kommit till Egganham?

On the phone

I Egganham tänker man tillbaka på gamla tider. Tiden förändras och vi med den. Oh those good old days!

Motherly advice

Idag sker det många dramatiska händelser i Egganham. Babindas butik besöks av en beväpnad rånare och fru Browns underbara dotter berättar en hemlighet som har tyngt henne länge. Vi lär oss också att koka te.

Practice makes perfect

I sista delen av serien Alright? Alright! får folket i Egganham pröva på att vara skådespelare.