Hoppa till huvudinnehåll

Anrika Hovet föreslås jämnas med marken: "Riva Hovet? Aldrig i hela mitt liv"

Hovet ska enligt uppgift rivas.
Förslaget: Hovet ska rivas. Hovet ska enligt uppgift rivas. Bild: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP/IBL Johanneshovs isstadion,Stockholm,Globen,Djurgården Hockey,AIK Ishockey

Enligt tidningen Aftonbladet planerar Stockholms stad att riva multiarenan Hovet – ursprungligen Johanneshovs isstadion. Hovet invigdes 1955 som en konstfrusen bandybana och fungerar nuförtiden som AIK:s och Djurgårdens hemmarink.

Alltsedan 1955 har Hovet i Stockholm, beläget alldeles intill Globen, spelat en viktig roll i svensk idrott. Fram tills att Globen öppnades 1989 var Hovet Sveriges största arena för ishockey och fungerade som det svenska landslagets hemmahall.

Hoppa över Twitterpostning

Även om arenan inte längre är Tre Kronors hemmahall huserar AIK och Djurgården där. Dessutom arrangeras det konserter på Hovet.

Men nu ska det enligt planerna bli slut på detta vilket får människor att rasa, åtminstone på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

Enligt Aftonbladet ska Globen renoveras och Hovet rivas år 2019. I stället ska man bygga bostäder på tomten.

Om och när Hovet rivs kommer AIK och Djurgården att flytta över till ett uppfräschat Globen. Något som inte Jenny Silfverstrand, vd på Djurgården Ishockey, har något emot.

– Det finns mycket nostalgi i Hovet, men det har visat sig att den arenan inte håller. Och ska vi kommersiellt överleva så måste vi ha en bättre arena, säger Silfverstrand till Aftonbladet.

Hur fansen reagerar är oklart men möjligt är att de ställer sig på tvären precis som de gjorde när Globen blev klar och Djurgården flyttade till den nya hallen. Fansen var missnöjda och efter ett antal år flyttade man sålunda tillbaka till Hovet.

– Jag förstår att det kan bli reaktioner. Men vi ska ha in dem i arbetet med nya Globen. De ska kunna ha åsikter och det viktiga är att de förändringar som görs bidrar till att förutsättningar till en lika bra stämning som i Hovet även finns i Globen, säger Silfverstrand till Aftonbladet.

På Twitter råder det i varje fall en rätt så klar åsikt visavi arenans öde:

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport