Hoppa till huvudinnehåll

Även Salo drabbas av Microsofts dystra besked

Microsoft i Salo hösten 2015
Microsoft i Salo hösten 2015. Microsoft i Salo hösten 2015 Bild: Yle/ Nora Engström microsoft i salo

På onsdagen meddelar programvarujätten Microsoft att bolaget lägger ned Microsoft Mobile i Tammerfors och säger upp 1 350 anställda i Finland. Ett dystert besked för Finland som också indirekt drabbar redan hårt drabbade Salo.

- Fast Microsoft inte längre har någon verksamhet i Salo berör det här runt 300 Microsoftanställda som tidigare har jobbat i Salo, säger stadsdirektör Antti Rantakokko.

Microsoft köpte Nokias mobilenhet år 2014 och förra sommaren meddelade bolaget om stora förändringar i mobiltelefonistrategin. Verksamheten i Salo lades då ner och en del av personalen och funktionerna flyttades till Tammerfors och Esbo.