Hoppa till huvudinnehåll

Avtal säkrar förbindelsebåtstrafik till Jumo i Iniö

Karta över Jumo i Iniö
Karta över Jumo i Iniö Bild: Yle kolko

Förbindelsebåtsbryggan i Jumo i Iniö kommer att vara i användning i flera år framöver. Markägarna och Närings-, trafik- och miljöcentralen har nått en slutlig överenskommelse och undertecknar nu ett avtal gällande användningen av bryggan.

Enligt Sirpa Vanhala, servicenivåansvarig för skärgårdstrafiken vid NTM- centralen, är alla parter nöjda med det nya avtalet. Det nya kontraktet är i kraft i 15 år, plus en option på fem år då man granskar optionen en gång om året.

Det var i vintras som förbindelsebåten Satava slutade angöra bryggan i Jumo då det inte fanns ett giltigt avtal mellan myndigheterna och markägarna. Därför förbjöd markägaren myndigheterna att använda bryggan. Det här påverkade förbindelsebåtstrafiken på Iniö tilläggsrutt.

NTM-centralen och markägarna nådde en preliminär överenskommelse redan i mars, men nu har man alltså också ett avtal.