Hoppa till huvudinnehåll

Låtsaspengar ska locka helsingforsare till Pyttis

Pyttis infoskylt
Vad sägs om en strandtomt i Pyttis? Pyttis infoskylt Bild: Yle/Sune Bergström pyttis kommun

Den senaste kampanjen som Pyttis kommun har dragit till med är fylld med fantasi. Belöningen för nyinflyttade är imaginära pengar på upp till 1,5 miljoner euro.

Pyttis har valt att locka nya invånare med ett så kallat Pyttistillägg. Summan är allt mellan 200 000 och 1,5 miljoner euro.

Summan är ändå inte något som betalas in på kontot.

Kampanjen är riktad till helsingforsare. Pyttis vill locka med att lägenhetspriserna i kommunen är betydligt billigare än i Helsingfors.

Pyttistillägget består av skillnaden i pris på lägenheter. Som exempel ur kampanjmaterialet kan nämnas att man jämför priset för en strandvilla i Helsingfors (2 miljoner euro) och i Pyttis (500 000 euro). I det fallet vinner en nyinflyttad helsingforsare 1,5 miljoner euro.

De pengar som blir över kan den nyblivna Pyttisbon använda till någon annan lyx i livet, till exempel en motorcykel, ett eget häststall med hästar – eller varför inte en privatkonsert med Bob Dylan.

Enligt kampanjmaterialet kan en helsingforsare mycket väl bo i Pyttis, man får mera utrymme medan Helsingfors finns blott en timme bort.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland