Hoppa till huvudinnehåll

Martina Lindberg verksamhetsledare för frontmuseet i Lappvik

Dockor på frontmuseeet i Lappviks utställning.
På frontmuseet finns många föremål som ska katalogiseras. Dockor på frontmuseeet i Lappviks utställning. Bild: Yle/Malin Valtonen museidockor

Det är mycket jobb med att förnya Hangö frontmuseum i Lappvik. Krigshistoriska föreningen i Västnyland har därför anlitat företagaren Martina Lindberg som verksamhetsledare.

Byggnaderna i Lappvik ska renoveras och byggas ut. Dessutom ska samlingarna katalogiseras och kompletteras. Den förnyade utställningen ska öppna våren 2017.

Martina Lindberg
Martina Lindberg är också aktiv i Fiskars bruk. Martina Lindberg Bild: Yle/Maria Wasström martina lindberg

Martina Lindberg kommer att jobba som verksamhetsledare på deltid. Hon är också föreningens sekreterare. Lindberg är också företagare i Fiskars bruk och har jobbat med flera kulturprojekt.

Ska bli ledande turistattraktion

Krigshistoriska föreningen i Västnyland tog i början av det här året över Hangö frontmuseum. Bakom den nya föreningen står krigsveteranföreningar i Raseborg och Hangö. Bengt Lundström är styrelseordförande.

Föreningen har som mål att frontmuseet ska vara en ledande turistattraktion i Västnyland. Föreningen vill också locka utländska besökare till frontmuseet i Lappvik.

Projektet med att förnya frontmuseet kallas Frontmuseum.fi. Webbsidan öppnas tidigast i höst, men Martina Lindberg berätta att de så snabbt som möjligt ska lägga ut basinformation om projektet på webben.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland