Hoppa till huvudinnehåll

Succén fortsätter: Rashford historisk målskytt i landslaget

Marcus Rashford firar sitt första landslagsmål
Marcus Rashford gjorde mål i debuten för England. Marcus Rashford firar sitt första landslagsmål Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press rashford,fotboll,Marcus Rashford

Marcus Rashford behövde bara 135 sekunder för att göra sitt första landslagsmål i sin första landskamp för England. Han är nu den yngsta spelaren att göra mål för England i sin debut.

Framgångssagan verkar aldrig ta slut. 2016 har hittills varit Marcus Rashfords år och succén bara fortsätter.

Rashford gjorde mål i sin första match i Europa League, i Premier League och nu också i landslaget. I träningsmatchen mot Australien behövde han bara 135 sekunder för att bli målskytt.

Rashford slog in sitt första landslagsmål på volley efter ett fint inlägg av Raheem Sterling.

– Det är otroligt vilken säsong han har haft. Han är orädd och vill ha bollen hela tiden. Han är bra på allt, sade mittfältaren Jordan Henderson efter matchen enligt nyhetsbyrån AP.

Marcus Rashford var 18 år och 209 dagar gammal då han gjorde målet. Det gör honom till den yngsta spelaren att göra mål för det engelska landslaget i en debutmatch. Rashford är nu också den tredje yngsta spelaren genom tiderna att göra mål i landslaget efter Wayne Rooney och Michael Owen.

England vann matchen över Australien med 2–1.

På tisdag ska Englands tränare Roy Hogdson presentera den slutliga truppen på 23 spelare som får åka till EM i Frankrike.