Hoppa till huvudinnehåll

Jalasto och Ojala ut – Väyrynen in

Tim Väyrynen är med i matcherna mot Belgien och Italien.
Väyrynen är ute efter sitt första landslagsmål. Tim Väyrynen är med i matcherna mot Belgien och Italien. Bild: All Over Press fotboll,väyrynen,Tim Väyrynen

Fotbollslandslagets chefstränare Hasse Backe har varit tvungen att göra ett par förändringar inför landskamperna mot Belgien och Italien. Tim Väyrynen ansluter sig till truppen som möter Belgien på onsdag.

Mittfältaren Mika Ojala, som till vardags representerar tyska VfR Aalen i den tredje högsta serien i Tyskland, lider av en axelskada och kan inte medverka i landskamperna mot Belgien och Italien.

Även HJK:s försvarsklippa Ville Jalasto missar matchen mot Belgien. För tillfället är det öppet om han kan medverka i bortamatchen mot Italien som spelas om en vecka.

Dresden-anfallaren får chansen att öppna målkontot

Hasse Backe har valt att kalla in Tim Väyrynen istället för Mika Ojala. Väyrynen spelade också under gångna säsongen i den tredje bundesligan, där hans Dynamo Dresden vann serien och steg till den näst högsta serienivån.

23-åriga Väyrynen stod för tre mål i sina 14 matcher för Dynamo Dresden. Från tidigare har Väyrynen fem landskamper på sitt konto i vilka han ännu inte lyckats öppna sitt målkonto.

Finland möter Belgien i Bryssel på lördag och bortamatchen mot Italien spelas i Verona om en vecka.

Under Hasse Backes ledning har Finland förlorat alla sina fem landskamper med målskillnaden 0–11.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport