Hoppa till huvudinnehåll

Lovisa välkomnar Ada och Glada-filmteamet igen

Aava Merikanto och Lilja Lehto Som Onneli och Anneli
Bild ur film nummer två, Adas och Gladas vinter. Aava Merikanto och Lilja Lehto Som Onneli och Anneli Bild: Zodiak Film annelin ja onnelin talvi

Barnfilmsserien Ada och Glada som har spelats in i Lovisa får fortsättning. Staden ser också ut att fortsätta som huvudsamarbetspartner i samband med inspelningarna.

Lovisa stad har samarbetat med produktionsbolaget Zodiak Finland i samband med inspelningen av de två första filmerna, Ada och Glada samt Adas och Gladas vinter som hade premiär i oktober.

Samarbetet ser ut att fortsätta i samband med film nummer tre, Ada och Glada och den mystiska främlingen.

Filmen väntas ha premiär vintern 2017. Inspelningarna inleds i Lovisa i juli.

Ada och Glada och den mystiska främlingen har en budget på cirka 1,7 miljoner euro. Finlands filmstiftelse har beviljat ett understöd på 780 000 euro för produktionen.

Lovisa understöder inspelningarna

Produktionsbolaget Zodiak Finland föreslår att Lovisa fortsätter som huvudsamarbetspartner.

Stadsstyrelsen tar på måndag kväll ställning till att betala en summa på 20 000 euro till produktionsbolaget. Summan skulle betalas i år och nästa år.

Dessutom är förslaget att staden hjälper till med arrangemangen kring inspelningarna, bland annat genom att erbjuda lagerlokaler och att bevilja lov som behövs.

Positiv synlighet för Lovisa

Motiveringen är att filmen, som är till för hela familjen, passar in i Lovisas småstadsimage. Staden har fått mycket positivt nationell synlighet i samband med de två första filmerna.

Filmen stöder dessutom stadens mål att få barnfamiljer till Lovisa, både som turister och potentiella nya invånare.

Samarbetet betyder att staden får synlighet både i samband med den färdiga filmen och i samband med inspelningarna.

Stadens logo syns bland annat på filmaffischerna, på filmens webbplats och under själva filmen. Dessutom arrangeras premiären för inbjudna gäster i Lovisa.

Läs också