Hoppa till huvudinnehåll

Välilä har inte fått nog – flyttar västerut

Jenni Hiirikoski och Riikka Välilä firar FM-guldet.
Riikka Välilä, till höger i bild, flyttar till Sverige. Jenni Hiirikoski och Riikka Välilä firar FM-guldet. Bild: Jari Pekkarinen / All Over Press Jenni Hiirikoski,Riikka Välilä,JYP

HV 71:s ishockeylag i Riksserien har värvat 42-åriga Riikka Välilä. Finländskan har skrivit på för två år med Jönköpingslaget.

Riikka Välilä har spelat i tre OS-turneringar, vunnit fem VM-brons och så sent som i vår firat FM-titeln med JYP. Nu väljer hon att fortsätta karriären i HV 71 Dam som spelar i Riksserien, Sveriges motsvarighet till FM-ligan.

I år stod hon för saldot 20+19 i elva grundseriematcher och i slutspelet blev det fem mål och fem assists på sex matcher.

– Riikka är en världsspelare som presterat på högsta nivå under många säsonger. Vi får in såväl rutin som spets i vår trupp. Hela ligan blir intressantare, säger HV 71:s tränare Ulf Johansson på klubbens webbplats.

Riikka Välilä som fyller 43 år om knappa två veckor ser framemot att spela i Sverige där hon från tidigare representerat Limhamn HK säsongen 2002-03.

– HV 71 gjorde en bra debutsäsong i Riksserien och jag är glad över att få vara en del av den fortsatta satsningen som föreningen gör. Det är en stor utmaning som jag verkligen ser fram emot, säger Välilä på HV:s sajt.

Förutom FM-guld i ishockey har Välilä vunnit finländska mästerskap i bandy, rinkbandy och boboll.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport