Hoppa till huvudinnehåll

Åbo Underrättelser samarbetsförhandlar

En hög av dagstidningar.
En hög av dagstidningar. dagstidning

Förlags Ab Sydvästkusten, som ger ut Åbo Underrättelser och Pargas Kungörelser, inleder samarbetsförhandlingar. Förhandlingarna gäller hela personalen på 27 anställda.

ÅU skriver på sin webbplats att samarbetsförhandlingarna är ett sätt att bryta bolagets förlusttrend. Uppsägningar kan komma att gälla högst fem årsverken.

Förlagsbolagets verkställande direktör Harry Serlo säger i intervjun till tidningen att både bolaget och dess produkter måste utvecklas för att möta den framtid branschen är på väg mot. Vidare säger Serlo att organisationen måste trimmas för att bolaget ska kunna satsa mera på pappersprodukterna, det digitala innehålet och försäljningen.

Enligt förlaget ska båda tidningarna utkomma som förut, det vill säga Åbo Underrättelser fem gånger i veckan och Pargas Kungörelser en gång i veckan. Webbplatsen åu.fi ska uppdateras sju dagar i veckan också i fortsättningen.