Hoppa till huvudinnehåll

Tidsfristen gick ut: Metall ute ur förhandlingarna

Regeringsbildarna Sipilä, Soini, Stubb möter pressen på Smolna
Regeringsbildarna Sipilä, Soini, Stubb möter pressen på Smolna Bild: Bengt Östling/YLE alex stubb

Metall avbröt på tisdag eftermiddag förhandlingarna. Servicefacket PAM hade inte lyckats nå ett avtal och fortsätter förhandla onsdagmorgon. Fackförbundet Pro som är tjänstemannacentralen STTK:s största medlemsförbund att förbundet är med i avtalet. Regeringen tar ställning till avtalen på torsdag.

Under måndagskvällen och natten till i dag klarnade det också att de som jobbar för stat eller kommun har fått nya arbetsvillkor, eftersom parterna inom den offentliga sektorn har nått ett förhandlingsresultat om konkurrenskraftsavtalet.

Vi följde utvecklingen steg för steg.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes