Hoppa till huvudinnehåll

Blomstertiden kom till Narinken

Allsång av Sommarpsalm på Narinken
Allsång av Sommarpsalm på Narinken Bild: Esko Jämsä allsång,helsingfors församlingar,Den blomstertid nu kommer

För sjätte året i rad ordnade Helsingfors församlingar allsång på centralt belägna Narinken på tisdag kväll den sista maj. Ett finskt och ett tvåspråkigt program lockade over 2300 personer att stanna till och stämma in i sommarpsalmen framom andra, Israel Kolmodins 1600-talssång Den blomstertid nu kommer.

Svenskspråkig konferencier var Julia Högnabba, studerande vid Teaterhögskolan. Allsången med sommarsånger och -psalmer, på svenska, finska och engelska leddes av ungdomskören vid Åbo domkyrka och sångerskan Saara Aalto. Med på scenen fanns ett kompband med instrument från elgitarr till kantele.

Kyrkans utlandshjälp som var medarrangör hade tagit fasta på psalmens starka anknytning till skolavslutningen och uppbar kollekt för arbetet med skolor i Sudan.

Tro

Nyligen publicerat - Tro