Hoppa till huvudinnehåll

Öppet hus på Yle Vasa

Mikaela Forsman-Sten, Pia Lagus och Sara Bergström hälsar välkommen till öppet hus på Yle Vasa.
Mikaela Forsman-Sten, Pia Lagus och Sara Bergström hälsar välkommen till öppet hus på Yle Vasa. Mikaela Forsman-Sten, Pia Lagus och Sara Bergström hälsar välkommen till öppet hus på Yle Vasa. Bild: Yle/Sarah Karjalainen Österbotten,Yle Pohjanmaa,Öppet hus,sara bergström

På onsdagen 8.6 klockan 11-13 har vi öppet hus på Yle i Vasa. Du är välkommen till Abborrvägen för att träffa bekanta programledare, redaktörer och chefer.

Vi ordnar evenemanget "Yle är här" och bjuder på kaffe och guidade rundturer till de olika redaktionerna. Nu har du chans säga din åsikt om våra program och tipsa oss om vad du vill höra, läsa och se i våra olika kanaler. Yles verkställande direktör Lauri Kivinen och Svenska Yles direktör Marit af Björkesten finns på plats.

Ute på gården blir det pysselworkshop med programledaren Elin Skagersten-Ström och handarbetsexperten Lee Esselström, båda från Strömsö. Inomhus presenterar redaktörerna verksamheten i huset och tar besökarna runt till redaktionerna och studiorna. Här kan du träffa radions programledare Malin Hulkki, Roger Källman, Pia Lagus och Elin Willows.

- Yle Vasa är en del av människornas liv och vardag i Vasa och Österbotten. Alla möten med folk som bor här är viktiga. Nyhetstips och respons i alla former är också välkomna, säger cheferna Ulrica Lövdahl och Hannele Haanpää-Holappa.

Under vintern och våren har det på uppdrag av Yle gjorts en utredning om förutsättningarna för ett samarbete mellan aktörer i den kreativa branschen och övriga företag i Vasa med omnejd. Nätverket VsaCreativeConnections, som Yle startat upp, visar att aktörerna i Österbotten har en stark framtidstro och och gärna samarbetar över branschgränserna.

Radioteater och Yle-minnen

Yles finskspråkiga radioteater är också i Vasa och spelar in hörspel 6–10.6.

Radioteatern gör tillsammans med stadsteatern hörspelet Rajatapaus, som baserar sig på Mikael Niemis bok Skjut apelsinen. Hörspelet spelas in på Yles redaktion och regisseras av Essi Räisänen. Radioteatern fyller 90 i år och hörspelsturnén är finskspråkiga radioteaterns jubileumsprojekt. Hörspel inom ramen för projektet Radioteatteri liikkeellä spelas in i tio olika städer i Finland och sänds som en hörspelsserie i anslutning radiodramats 90-årsjubileum hösten 2016.

Också Yle fyller 90 år i höst och samlar jubileumsåret till ära in Yle-minnen och berättelser från tittarna och lyssnarna. Yle-minnen kan delas på sidan Yle 90 - Mitt.Ditt.Vårt. (http://svenska.yle.fi/mittdittvart)

Under evenemanget Yle är här träffar Yleanställda också lokala beslutsfattare samt representanter för föreningar och medborgare. Konceptet Yle är här har sedan början av 2000-talet ordnats på många olika orter runtom i landet.

Öppet hus på Yle Vasa onsdagen den 8.6 kl. 11–13 på Abborrvägen 20.

För mera information:
Ulrica Lövdahl, Yle Österbotten, tfn 040 830 7163, ulrica.lovdahl@yle.fi
Hannele Haanpää-Holappa, Yle Pohjanmaa, tfn 040 505 9797, hannele.haanpää-holappa@yle.fi
Matti Kajander, producent, Radioteatteri, Yle, tfn 040 196 5951, matti.kajander@yle.fi

Mitt.Ditt.Vårt - Yle 90 år
Radioteatteri liikkeellä: 10 kaupunkia 10 uutta kuunnelmaa!
Sinun tarinasi - Yle 90 vuotta