Hoppa till huvudinnehåll

Glädjen är stor över kommande slöjdsal i Sävträsk skola

skolbarn med lärare
Föreståndare Ann-Maria Sjögård fick en vacker bukett med sommarblommar av sina elever. skolbarn med lärare Bild: Yle/Mikael Kokkola mjk

Det är inte bara det stundande sommarlovet som sprider glädje bland elever och lärare i Sävträsk skola. Beslutet, att den efterlängtade slöjdsalen ska byggas under sommaren, värmer också.

Eleverna i Sävträsk skola i Liljendal har en mångsidig skolgård till sitt förfogande. Klätterställningar, basketplan, spännande buskage och en fin stor fotbollsplan med naturgräs. Mitt på dagen är det många lekar på gång.

- Det här är en riktigt bra skola, alla lärarna är kiva och eleverna är snälla, intygar skolkompisarna Linnea Andersson, Thomas Ehnlund och Rasmus Kankkonen samstämmigt.

elever
Thomas Ehnlund, Linnea Andersson och Rasmus Kankkonen. elever Bild: Yle/Mikael Kokkola mjk

Skolgården och miljön får beröm.

- Här finns mycket att göra, det är trivsamt.

Linnea brukar tillsammans med sin bästis tillverka sushi av löv inne bland buskarna.

Efter en skolutfärd och skolavslutningen börjar sen det efterlängtade sommarlovet. För Sävträsk skola betyder lovet att den efterlängtade slöjdsalen äntligen byggs. Något som föreståndaren Anna-Maria Sjögård länge har väntat på.

- Hittills har vi fått gå över vägen till Liljendalgården för våra slöjdtimmar. Med en egen ny slöjdsal blir skolvardagen tryggare och mer mångsidig, säger Sjögård.

skolgård
skolgård Bild: Yle/Mikael Kokkola mjk

Slöjdsalen byggs i ett av skolans klassrum. För projektet finns ett anslag på 100 000 euro. Blir det pengar över så har föreståndaren en lista klar med fler, mindre projekt.

- Vi saknar en tydlig huvudingång till skolbyggnaden och så kunde våra toaletter införlivas med huset. Nu måste man gå ut för ett besök där.

Efter sommarlovet väntar en splitterny slöjdsal för de omkring 60 eleverna i årskurserna 1 – 6. Men först ska det hållas ledigt.

- Blir nog en hel del fotboll här på planen intill, säger Linnea Andersson.

- Simma, vara med vänner och resa hör till mina sommarplaner, berättare Thomas Ehnlund.

- Jag ska fira min födelsedag och resa, säger Rasmus Kankkonen.

Skolbyggnad i Liljendal
Skolbyggnad i Liljendal Bild: Yle/Mikael Kokkola sävträsk skola

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland