Hoppa till huvudinnehåll

Inget beslut om Lilla hanken förrän i höst

En man skriver på ett papper.
En man skriver på ett papper. Bild: CC0/Startup Stock Photos jobba

Ska Lilla hanken fortsätta som nu i Åbo yrkesinstituts regi eller bli en del av yrkesinstitutet Axxell? Beslut väntas i höst

Svenska sektionen diskuterade framtiden för Lilla hanken på sitt möte på torsdag. Enligt ordförande Barbro Schauman (SFP) finns det tre alternativ.

Enligt alternativ ett så fortsätter Lilla hanken som nu i Åbo yrkesinstituts regi. alternativt två går ut på att Lilla hanken forsätter i Åbo yrkesinstituts regi men att yrkesinstitutet bolagiseras. Alternativ tre är att Lilla hanken blir en del av yrkesinstitutet Axxell.

- Alternativ två är inte bra eftersom Lilla hanken då skulle bli en liten enhet som försvinner i en stor helhet. Däremot fanns det förespråkare för både alternativ ett och tre, säger Schauman.

Frågan kommer att tas upp igen på sektionens första möte i september. Om man då kommer att vara redo att fatta ett beslut är enligt Schauman oklart, men hon hoppas att man i alla fall hunnit så långt att beredningen är klar och att man kan presentera konkreta för- och nackdelar med de olika alternativen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland