Hoppa till huvudinnehåll

Sagan är all för Borgå bb - stänger efter årsskiftet

Spädbarnsfötter i en spjälsäng
Spädbarnsfötter i en spjälsäng Bild: vierdrie/stock.xchng nyfödda,Baby,fötterna,födsel,bb

Nu är det klart: Borgå bb stänger efter årsskiftet. Sjukhusnämnden beslutade att inte ansöka om ett nytt undantagslov för förlossningsavdelningen.

Beslutet om att inte ansöka om ett nytt undantagslov för Borgå bb fattades med rösterna 7-6.

Ann-Lis Udd (SFP) lämnade in ett nytt förslag till beslut som gick ut på att man borde ansöka om undantagslov för förlossningsavdelningen fram till 2019. Bland annat var det Lovisas och Lappträsks önskan. Hon understöddes av Päivi Bärlund (Saml).

I omröstningen vann ändå det ursprungliga förslaget som handlade om att utveckla Borgå sjukhus utan en förlossningsavdelning.

För att ansöka om nytt undantagslov röstade Ann-Lis Udd (SFP), Päivi Bärlund (Saml), Heidi Häivälä (VF), Mari Lotila (Grön), Leila Nurmilaakso (Grön) och Saara Lång (Sannf).

Mot att ansöka om nytt undantagslov röstade Perttu Tuomaala (Saml), Tapani Eskola (SDP), Hans Blomberg (SFP), Juha Huotari (SDP), Marja Manninen-Ollberg (Saml), Jouni Vilkki (Saml) och Juha Virkki (C).

Borgå bb:s nuvarande undantagslov löper ut vid årsskiftet. Beslutet att inte ansöka om nytt undantagslov betyder att förlossningsavdelningen stänger efter årsskiftet.

Läs mera:

En sista vädjan för att bevara Borgå bb

Sjukhusnämnden i Borgå beslutar på torsdagskvällen om huruvida man ska ansöka om ett nytt undantagslov för bb eller inte. Demonstranter samlades utanför sjukhuset för en sista kamp.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland