Hoppa till huvudinnehåll

Succémorgons turistbyrå: Kimitoön

Sagt om Kimitoön: Ju fler man är, desto roligare är det.

Finlandssvenskarna vet för lite om varandra, okunskapen och fördomarna är många. Därför bjuder Christoffer Strandberg varje vecka på informativa inslag om olika orter i Svenskfinland baserade på egna erfarenheter, rykten och objektiva sanningar.

Lite fakta om Kimitoön

  • Kimitoön (Kemiönsaari)
  • Landskap: Egentliga Finland.
  • Grundad: År 2009 i en ångande het kommunsammanslagning.
  • Folkmängd: 6 934 och fler lär det bli.
  • Sevärdhet: Många maffiga kyrktorn och djupa, blöta vikar.
De hade levt sina liv alldeles in till varandra, Kimito, Dragsfjärd och lilla Västanfjärd. Alla hade klarat sig på egen hand, men visst är det trevligt med fler händer som jobbar för ett gemensamt mål. Dessutom hade alla något att erbjuda, t.o.m. Västanfjärd, eftersom det inte är storleken som avgör, utan tekniken.

Kimitön - en salig röra.