Hoppa till huvudinnehåll

Inget OS för Kyrgios: "Orättvist behandlad"

Nick Kyrgios drar sig ur OS.
Nick Kyrgios drar sig ur OS. Bild: imago/Hasenkopf/ All Over Press Nick Kyrgios

Sagan kring tennisspelaren Nick Kyrgios vara eller inte vara vid OS i Rio de Janeiro har fått ett slut. Lyckligt eller olyckligt beror på vem man frågar.

– Det är med ett tungt hjärta jag tvingats fatta beslutet att inte tävla vid sommar-OS i Rio de Janeiro. Beslutet är ett resultat av en lång och besvärlig process och jag är väldigt besviken över att ha hamnat i den här situationen.

Med de orden inleder tennisproffset Nick Kyrgios sitt öppna brev under rubriken "Olympics Statement" på sin webbplats.

Kyrgios lägger ut texten om hur han upplever att han har behandlats orättvist av Australiens olympiska kommitté under den senaste månaden.

Han skriver att inte en enda medlem från olympiska kommittén varit i kontakt med honom eller någon ur hans team för att diskutera de aktuella problemen.

Kyrgios och hans landsman Bernard Tomic har varit i stormens öga under våren för sitt beteende på och utanför tennisplanen och Australiens OS-bas Kitty Chiller hade tidigare varnat herrarna att deras agerande inte är förenligt med Australiens idrottsliga värderingar och kunde få olympiska konsekvenser.

Tomic drog sig ur redan tidigare i vår. Även om Kyrgios kastade in handduken med tanke på Rio de Janeiro lämnade han dörren på glänt för framtiden.

– Jag är en stolt australiensare och jag har alltid älskat att representera mitt land. Lyckligtvis är jag ännu ung och kan hoppeligen bära det gröna och gyllene färgerna vid framtida OS, avrundar Kyrgios.

Från australiensiska tennisförbundet Tennis Australia beklagade man sig över det läge Kyrgios hade hamnat i.

Också Chiller från AOC gav en kort kommentar i textform på sin webbplats via Kitty Chiller.

– Tennis Australia kommer att nominera idrottarna till OS den 30 juni och nomineringarana utgår från den senaste rankingen. Varken Kyrgios eller någon annan spelare har ännu plats vid OS. Nomineringen av alla spelare sker rättvist, konstaterades det i ett pressmeddelande.

Tennisturneringen vid sommar-OS avgörs mellan den 6-14 augusti.